هفته دفاع مقدس گرامی باد
آغاز جنگ تحمیلی
در جریان کنفرانس سران اوپک که در سال ۱۳۵۳ در شهر الجزیره تشکیل شد، با تلاش هایی که رییس جمهور الجزایر به عمل آورد، مذاکراتی بین شاه ایران و صدام حسین انجام شد که نتیجه آن اعلامیه (۶ مارس ۱۹۷۵) بود که به قرداد ۱۹۷۵ الجزایر معروف شد.صدام حسین با پاره کردن قرداد ۱۹۷۵ الجزایر در مقابل دوربین های تلویزیونی، جنگ و تجاوز علیه ایران را در ساعت ۲۰/۱۴ روز ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۹ با حملات هوایی آغاز و ظرف چند ساعت، ۱۹ نقطه مهم، از جمله فرودگاه های کشور مارا مورد هدف قرار داد.
رژیم بعثی عراق در پی موافقت کاخ سفید، عملیات تهاجم سر تا سری ارتش خود به خاک ایران را با رمز (یوم الرعد)به معنای (روز تندر) آغاز کرد.
دفاع مقدس و آمار ۸ سال دفاع مقدس
در کل دفاع مقدس ۷ سال و ۱۱ ماه، یا ۲۹۰۰ روز و به عبارتی دیگر ۹۵ ماه طول کشید که این مدت دو برابر جنگ دو کره و دو برابر جنگ جهانی اول می باشد.
مجموعا در طول ۸ سال دفاع مقدس ۱۶۳ عملیات کوچک و بزرگ وبه طور تقریبی هر ۷ ماه یک عملیات علیه دشمن انجام شده که در این میان ۱۹ عملیات بزرگ، ۱۹ عملیات متوسط و۱۲۵ عملیات کوچک انجام شده است.
شهدا دفاع مقدس
تعداد کل شهدای جنگ ایران و عراق، طی آخرین آمار ۱۸۸ هزار و ۱۵ نفر اعلام شده است.
در جنگ تحمیلی ۱۷۲۰۵۶ نفر در درگیری با دشمن و ۱۵۹۵۹ نفر در بمباران شهر ها به شهادت رسیده اند.
شرکای دزد، رفقای قافله
شوروی بزرگترین تامین کننده نیاز های تسلیحاتی عراق بود.
آمریکا بزرگترین متحد عراق بر علیه ایران بود.
آلمان بزرگترین کارخانه ساخت سلاح شیمیایی را در عراق ساخت.
فرانسه علاوه بر صدها هواپیما موشک و… یک بمب اتمی به عراق برای حمله به ایران هدیه نمود.
ایتالیا چند میلیون مین ضد نفر به عراق فرستاد.
سوئیس کاربرد پروژه اورانیوم را در عراق آغاز کرد.
بلژیک قرارداد ساخت پایگاه نظامی در عراق به قیمت ۸۳۰ میلیون دلار منعقد کرد.
برزیل قراردادی ۱۰ ساله با عراق برای همکاری هسته ای امضاء کرد.
شیلی در ساخت بمب های خوشه ای به عراق کمک کرد.
اسپانیا سوئد ژاپن و آرژانتین کمک های نظامی متنوعی به عراق علیه ایران اعطا کردند.
اردن اولین کشوری بود که به طور رسمی از عراق حمایت کرد و نیروی نظامی به عراق اعزام نمود.
کویت وام بلا عوض ۱۵ میلیون دلاری به عراق در جنگ علیه ایران اعطا کرد و جزیره بوبیان که جزو خاک این کشور می باشد را از آغاز تا پایان جنگ به عنوان پایگاه موشکی و باند پرواز هواپیماهای عراقی برای زدن کشتی ها و حتی موشک باران شهر های ایران در اختیار عراق گذاشته بود.
مصر ۳/۵ میلیارد دلار موشک و تسلیحات به صورت رایگان برای عراق فرستاد.
سودان صدها تن از سربازان ارتش خودرا به جبه های جنگ علیه ایران اعزام نمود.
سازمان ملل سکوت، مسامحه و تعلل در مقابل جنگ نابرابر علیه ایران.
سقوط خرمشهر
از رویاهای رژیم عراق اضافه کردن بندر خرمشهر به خاک عراق بود که سرانجام برای تحقق این رویا در۳۱ شهریور ۱۳۵۹ ارتش صدام با استعداد ۲ لشکر به شهر خرمشهر هجوم آورد و پس از ۳۵ روز مقاومت بی نظیر و فراموش نشدنی، در تاریخ 1359/8/4 خرمشهر را به تصرف ارتش خود در آورد.
ارتش عراق پس از اشغال خرمشهر ۷۰۰هزار تن کالا به همراه ۵۰۰اتومبیل خارجی که در بندر عظیم خرمشهر تخلیه شده بود را غارت برد.
پس از تخلیه اموال، سرتیپ احمد زیدان، فرمانده نیروهای عراقی مستقر در خرمشهر دستور تخریب کامل شهر را صادر می کند. منازل شهر با ۳۰۰ تن »تی ان تی« (مواد انفجاری) تخریب می شود.
فتح خرمشهر
و سرانجام در روز سوم خرداد ۱۳۶۱ خرمشهر پس از ۵۷۵ روز اشغال در مرحله چهارم عملیات بیت المقدس به دست توانمند رزمندگان اسلام آزاد شد.
خاطرات دفاع مقدس
سال ۱۳۶۱، قرار بود کنفرانس سران کشور های غیر متعهد در بغداد برگزار شود. اگر این کنفرانس برگزار می شد صدام به مدت ۸ سال ریاست آن را بر عهده می گرفت. تنها راهی که می شد از برگزاری کنفرانس جلوگیری کرد، نا امن نشان دادن بغداد بود که صدام به امنیت آن خیلی افتخار می کرد.
صبح روز ۳۱ تیرماه سال ۱۳۶۱ خلبان شجاع عباس دوران، که عراق برای سرش جایزه گذاشته بود.پس از بمباران پالایشگاه بغداد، هواپیمای خود را که آتش گرفته بود به هتل محل برگزاری اجلاس سران غیر متعهد ها کوبید و بدین ترتیب با شهادت خود کاری کرد که این اجلاس به علت فقدان امنیت در بغداد، برگزار نشود.پیکر پاک شهیددوران به همراه ۵۷۰ شهید دیگر در دوم مرداد ۱۳۸۱ به خاک میهن باز گشت.
در عملیات کربلای یک وقتی یکی از عراقی ها خود را تسلیم کرد، گفت: من شیعه هستم هنگام اعزام مادرم یک تکه پارچه ی سبز حرم امام حسین (علیه السلام) را به قصد تبرک به من داد و گفت:اگر اسیر شدی این پارچه نزد ایرانی ها خیلی ارزشمند است بگو مال کربلاست. باتو کاری نخواهند داشت.
دانستنیهای ۸ سال دفاع مقدس
رژیم عراق از ابتدا تا پایان جنگ به هیچ یک از سربازان خود، کارت پایان خدمت نداد.
رژیم عراق در طول ۸ سال دفاع مقدس، ۲۴۲ بار از سلاح های شیمیایی علیه ایران استفاده کرده است.
طبق اعلام سازمان حمایت از مجروحین سلاح شیمیایی مستقر در انگلیس، عراق اولین رژیمی است که غیر نظامیان خود را با سلاح شیمیایی بمباران کرده است.
پایان مقاومت
و سرانجام جنگی که در تاریخ ۱۳۵۹/۶/۳۱ از طرف صدام با حمایت بیش از ۵۰ کشور، با نام “قادسیه” و با هدف اصلی براندازی نظام جمهوری اسلامی، بر ایران تحمیل شده بود در تاریخ ۱۳۶۷/۵/۷ با سرکوب حمله مشترک منافقین و ارتش بعثی عراق متوقف شد.
پس از هشت سال دفاع دلیرانه رزمندگان، نه تنها دشمن نتوانست یک وجب از خاک کشورمان را اشغال کند، بلکه در اوج درماندگی و عجز، شکست را پذیرفت و همگان به عظمت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران اعتراف نمودند.
برو جنگ می کن ،مگو چیست جنگ مقدس دفاع است ، نی نام و ننگ
نگر تا که سردار دانا چه گفت به رزمندگان در نبرد نخست
"که میراث خود را بدارید دوست" سفارش ز پیشینیان بهر اوست
بدانید میراث ما ، دین ماست دفاع از ولایت هم ، آئین ماست
شتابان درآئید سوی معاد زیان دیده آن کس که پا پس نهاد
مر امروزتان راه روشن به پیش که فردا خبر کس ندارد ز خویش
یکی گم کند راه و دیگر به خواب خدا را ، خدا را چه گوید جواب
بصیرت چو نگشود چشمان دل خواص و عوامند فردا خجل
زر و زور و تزویر و شهرت کجا " کجایند مردان بی ادعا"
قاسم تقی پور
نظر دهید