• 1402/11/10 - 11:15
  • 76
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه خانم دکتر حیدر - اولین دانش آموخته غیرایرانی طب ایرانی قم

بررسی تاثیرترکیب پودر بادام شیرین ایرانی و بذر بارهنگ بر پروتئینوری بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه و هدف: نفروپاتی، یکی از عوارض اولیه دیابت است که با عوارض و پیامدهای گوناگونی همراه است. از آنجایی که داروهای فعلی در درمان نفروپاتی، با عوارض گوناگونی نیز همراه هستند، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیرترکیب پودر بادام شیرین ایرانی و بذر  بارهنگ  بر پروتئینوری بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی انجام شده است.

روش‌کار: مطالعه حاضر، یک کارآزمایی بالینی تصادفی است. در این مطالعه، بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی (n=25) به روش تخصیص تصادفی بیماران به یک گروه مداخله  ویک گروه شاهد تقسیم شدند و در ابتدا قند خون ناشتا، پروتئین 24 ساعته ادرار، اوره و کراتینین، پتاسیم آن‌ها چک شد و اطلاعات دموگرافیک، سوابق بیماری، داروهای مصرفی، عوارض و معاینات و پرسشنامه کیفیت زندگی 12 سوالی (SF-12) نیز به طور مجزا تکمیل گردید. در این مطالعه، به گروه اول، لوزارتان 25 میلی‌گرم؛ دو بار در روز و به گروه دوم، داروی رایج لوزارتان 25 میلی‌گرم دو بار در روز به همراه فرآورده طب سنتی (ساشه 10 گرمی؛ دو ساعت بعد صبحانه و دو ساعت بعد از ناهار) داده شد. سپس، دو ماه بعد از شروع مصرف دارو آزمایشات مجددا بررسی شد و نتایج به دست آمده توسط spss مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: در مطالعه حاضر، 50 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند که 9 نفر (36 درصد) در گروه کنترل و 13 نفر (52 درصد) در گروه مداخله مرد و مابقی زن بودند. میانگین سن افراد مورد مطالعه در گروه کنترل و مداخله به ترتیب برابر با 56/60 سال و 04/59 سال و میانگین وزن افراد مورد مطالعه در گروه کنترل و مداخله نیز برابر با 69/79 کیلوگرم و 11/86 کیلوگرم بوده است. در این مطالعه، میانگین زمان ابتلا به دیابت و نفروپاتی افراد گروه کنترل به ترتیب برابر با 53/12 سال و 25/2 سال و در گروه مداخله به ترتیب برابر با 60/12 سال و 83/1 سال بوده است و هیچ یک از بیماران مورد مطالعه، سابقه ابتلا به سرطان را ذکر نمی‌کردند. شواهد نوروپاتی در افراد مبتلا به دیابت گروه کنترل و مداخله نیز به ترتیب برابر با 60 درصد و 8/70 درصد بوده است. بنابر نتایج به دست آمده از این مطالعه، تفاوت آماری معناداری میان قندخون ناشتا، میزان پروتئینوری بیست و چهار ساعته، حجم ادرار، تغییرات کراتینین، GFR، FBS، پتاسیم و BUN و نمره کیفیت زندگی نشان داده نشده است (P>0.05) ولی بنابر بررسی تغییرات میزان پروتئینوری در دو گروه مداخله و کنترل، میزان پروتئینوری در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بوده است (38/21 در مقابل 62/29) و از نظر آماری نیز معنادار بوده است (P=0.04).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، تاثیرترکیب پودر بادام شیرین ایرانی و بذر  بارهنگ  بر پروتئینوری بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی مثبت است، به گونه‌ای که ترکیب پودر بادام شیرین ایرانی و بذر بارهنگ، منجر به کاهش میزان پروتئینوری در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابت می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار پژوهشی
  • کد خبر : 60225

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید