گردهمایی روسای دانشکده ها و مدیران گروه های طب ایرانی و داروسازی سنتی
نشست بررسی وضعیت طب ایرانی و مکمل و راهکارهای ارتقای وضعیت کمّی و کیفی فعالیتهای حوزه طب ایرانی و مکمل با حضور مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل و معاونان دفتر و روسای دانشکده ها و مدیران گروههای طب ایرانی و داروسازی سنتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ امروز هشتم آذرماه 1401 نشست بررسی وضعیت طب ایرانی و مکمل و راهکارهای ارتقای وضعیت کمّی و کیفی فعالیتهای حوزه طب ایرانی و مکمل با حضور مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل و معاونین دفتر و روسای دانشکده ها و مدیران گروههای طب ایرانی و داروسازی سنتی در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد.
دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل در این نشست؛ رویکرد دولت سیزدهم را نسبت به طب ایرانی بسیار مثبت توصیف کرد و با اشاره به بازدیدهای هفتگی مسولین دفتر از دانشگاههای علوم پزشکی کشور و برگزاری جلسات مختلف با روسای دانشگاهها و مدیران گروهها و شناسایی خلاءها و کمبودهای موجود؛ از مدیران گروهها و روسای دانشکده ها خواست تا با شناسایی مشکلات و ضعف ها و ارائه نقطه نظرات خود در راستای ایجاد فضای بهتر برای طب ایرانی تلاش کنند.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل پس از این مقدمه به تشریح وضعیت طب ایرانی در حوزه آموزش، پژوهش، درمان، سلامت و بین الملل پرداخت و اقدامات صورت گرفته و برنامه های آتی دفتر را تشریح کرد.
وی با اشاره به اهمیت توسعه طب ایرانی در نظام بین الملل از دانشکده ها خواست تا از این ظرفیت غافل نشوند؛ همچنین با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری طب ایرانی و ارتباط آن با حوزه درمان و بین الملل؛ طب ایرانی را دارای ظرفیت بالقوه و منحصر به فردی در این حوزه دانست و بر شناسایی سلامتکده های گردشگری که قابلیت معرفی و جذب توریست دارند؛ به عنوان یک ظرفیت ویژه در این حوزه تاکید کرد.
دکتر حسینی یکتا با بیان اینکه موضوع گردشگری طب ایرانی از ابتدای سال جاری در دستور کار دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت قرار گرفته است؛ گفت: طب ایرانی نه تنها با حوزه گردشگری سلامت ارتباط دارد، بلکه در زمینه گردشگریهای دیگر مانند گردشگری فرهنگی و تاریخی، گردشگری خوراک و گردشگری طبیعت درمانی، گردشگری تندرستی حرف برای گفتن دارد. براین اساس، یک رویداد استارت آپی را در اردیبهشت ماه 1402 در تعامل با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی در ادامه با برشمردن حیطه«آموزش»؛ به عنوان قلب تپنده دانشکده ها و گروههای طب ایرانی؛ بر تقویت این حوزه به عنوان اصلی ترین ابزار تربیت نیروی انسانی تاکید کرد.
دکتر حسینی یکتا با اشاره به محدودیت های موجود در جذب اعضای هیات علمی بر برقراری ارتباط قوی میان دانشگاههای مختلف و استفاده از ظرفیت های یکدیگر تاکید کرد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل در پایان با تشکر از فعالیت های پژوهشگران حوزه طب و داروسازی سنتی و کسب رتبه چهارم جهانی؛ به موفقیت جدید پژوهشگران این عرصه و قرار گرفتن نام سه دانشمند طب ایرانی؛ دکتر روجا رحیمی، دکتر رودابه بهرام سلطانی و دکتر محمدحسن فرزایی؛ به عنوان سه عضو هیات علمی دانشکده های طب ایرانی، در لیست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان اشاره کرد و آن را برگ زرین دیگری از افتخارات پژوهشگران عرصه طب ایرانی و داروسازی سنتی دانست.
همچنین در این نشست دکتر مرتضی مجاهدی معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل گزارشی از وضعیت برنامه عملیاتی نقشه ماموریت محوری دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه طب ایرانی با چشم انداز پنجساله و همچنین گزارشی از وضعیت دفاتر و ادارات طب ایرانی در دانشگاههای علوم پزشکی ارائه داد. در ادامه دکتر رضایی زاده معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل نیز به بررسی وضعیت خدمات بالینی، نحوه همکاری با معاونت بهداشت و اقدامات صورت گرفته در حوزه جوانی جمعیت پرداخت.
نظر دهید