طرح نهضت سواد سلامتآموزی، نقطه عطفی در آموزش اصلاح سبک زندگی
مدیرکل دفتر طب ایرانی با اشاره به صحبتهای وزیر آموزش و پرورش در خصوص راهاندازی دبیرستانهای طبایرانی و موضع گیریهای انجام شده توسط برخی کارشناسان حوزه سلامت در رسانههای مختلف؛ اجرای این طرح را نقطه عطفی در آموزش اصلاح سبک زندگی و استفاده از ظرفیتهای مرتبط با گیاهان دارویی و مشاغل مرتبط با این حوزه دانست.
دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی با بیان اینکه این دوره از جشنواره طب ایرانی با استقبال خوب فعالان و علاقه مندان به این حوزه روبرو شد؛ گفت: در آیین اختتامیه این جشنواره که با حضور وزاری بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش و چند تن از نمایندگان مجلس برگزار شد؛ از "طرح نهضت سواد سلامت آموزی" رونمایی شد.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به ضرورت آموزش شیوه زندگی سالم و اصلاح سبک زندگی از سنین پایین گفت: آموزش سبک زندگی سالم حلقه مفقودهای در نظام آموزشی ما به شمار میآید و نهضت سوادآموزی یک طرح موفق است که از ابتدای پیروزی انقلاب آغاز شد و ما نام این طرح را نهضت سواد سلامت آموزی گذاشتیم تا همان طرح نهضت سوادآموزی را به ذهن متبادر کند.
وی ادامه داد: این طرح ویژه دانش آموزان، اولیا و مربیان است و با هدف آموزش اصلاح سبک زندگی به صورت آزمایشی در تهران آغاز شده تا با زبان ساده و گویا آموزش اصول پیشگیری و حفظ تندرستی را منطبق بر آموزههای طب ایرانی آموزش داده شود، اینکه چه چیزی بخورند، چه موقع بخوابند، اهمیت ورزش، داشتن حالات روحی و روانی مناسب و اثر آن بر سلامت جسم و مباحثی از این دست را خواهیم داشت و ان شاالله این طرح به زودی در تمام کشور فراگیر خواهد شد.
دکتر حسینی یکتا اظهار کرد: یکی از نکاتی که وزیر محترم آموزش و پرورش در جشنواره به آن اشاره کردند؛ راه اندازی هنرستانهای طب ایرانی بوده که این اقدام در راستای آموزش اصلاح سبک زندگی و استفاده از ظرفیتهای مرتبط با گیاهان دارویی و مشاغل مرتب با این حوزه است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل در ادامه توضیح داد: ما 2300 گونه از 8 هزار و 500 گونه گیاهان دارویی را در کشور داریم و این ظرفیت بسیار بالایی است که میتواند در بحث چرخههای اقتصادی در جای جای کشورمان تحول آفرین باشد. و موضوع تاسیس هنرستانهای طب ایرانی که وزیر محترم آموزش و پرورش در سومین جشنواره طب ایرانی به آن اشاره کردند نیز در راستای ایجاد مشاغل مرتبط با گیاهان دارویی و موارد اینچنینی است و اینکه یک نگاه ویژه در مدارس نسبت به موضوع اصلاح سبک زندگی داشته باشیم که اتفاق بسیار خوبی است و با فلسفه ایجاد هنرستانها که کشف استعدادها و تربیت نیروهای متبحر است کاملا منطبق می باشد.
وی افزود: متاسفانه این بخش از صحبت های وزیر محترم آموزش و پرورش توسط برخی کارشناسان حوزه سلامت و رسانه ها اشتباه برداشت شده و بدون اطلاع از مضمون کامل این موضوع، موضع گیری هایی در این خصوص انجام شده تا جایی که این اقدام را مرتبط با امر مداخلهگری در امر درمان عنوان کردهاند .
دکتر حسینی یکتا در پایان گفت: ما راه اندازی هنرستانهای طب ایرانی را جهشی برای آموزش اصلاح سبک زندگی و استفاده از ظرفیت های مرتبط با گیاهان دارویی و مشاغل مرتبط میدانیم و امیدوار هستیم با اجرای این طرح مهم نتایج شگفت انگیز آن را در سالهای آینده ببینیم. گره خوردن ظرفیتهای وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت در آموزش سبک صحیح زندگی در طرح نهضت سواد سلامت آموزی اتفاق مبارکی بود که در جشنواره سوم طب ایرانی رقم خورد.
نظر دهید