اخبار > توصیه های غذایی و رفتاری در پیشگیری از سنگ کلیه از دیدگاه حکیم زکریای رازی


  چاپ        ارسال به دوست

توصیه های غذایی و رفتاری در پیشگیری از سنگ کلیه از دیدگاه حکیم زکریای رازی

لذا به افرادی که مستعد سنگ سازی در کلیه می باشند توصیه می شود که جهت پیشگیری از تشکیل سنگ در کلیه به طور جدی از مصرف بیش از حد آنچه که مولّد موادّ غلیظ لزج در بدن می باشد، اجتناب کنند. این خوراکیها عبارتند از:

انواع نان که از آرد گندم، بدون خمیر مایه تهیه می شود مثل نان فطیر، نانهای سفید بدون سبوس، انواع شیرینی جات صناعی و انواع حلوا، حلیم، پنیر به ویژه نوع کهنۀ آن، آش ماست، آش رشته، ماهی تازۀ درشت جثّه،  گوشتهای غلیظ مثل گوشت گاو، اردک و مرغابی، برنج به ویژه اگر با شیر پخته شود، میوه هایی مثل هلو، شلیل و زردآلو به صورت تازه و یا برگۀ آنها، خوردن بیش از حدّ سیب و گلابی نیز در افراد مستعد توصیه نمی شود. خوردن نارگیل نیز به دلیل گرم کردن کلیه ها توصیه نمی شود.

علاوه بر منع مصرف خوراکیهای ذکر شده اجتناب از بعضی رفتارها نیز توصیه می شود که عبارتند از:

خوابیدن بر پشت به مدّت طولانی، فعالیت فیزیکی بیش از حد به ویژه اگر به ناحیۀ کمر و لگن فشار بیاورد، پرهیز از استحمام بلافاصله بعد از خوردن غذا. اجتناب از جماع بیش از حد از دیگر مواردی است که به بیماران سنگ ساز توصیه می شود.

در کنار پرهیز از موارد ذکر شده، استفاده از مواد زیر نه تنها در این بیماران اشکالی ندارد بلکه بعضا به دلیل خاصیت پاک کنندگی و شویندگی مجاری ادراری مفید فایده نیز می باشد:

مصرف عسل و شکر در این بیماران ایرادی ندارد. اگر چه شکر به دلیل اینکه گرم کنندگی عسل را ندارد ارجح است.

به این بیماران توصیه می شود که گوشت مصرفی شان، گوشت گوسفند و بز جوان، گوشت گنجشک ، کبک و بلدرچین باشد.

از میان سبزیجات مصرف کرفس، کاسنی ، تره، شاهی، نعناع ،  ترب ، کنگر و زردک توصیه می شود.

از میوه ها انجیر خصوصا انجیر خشک به دلیل آنکه پاک کنندۀ مجاری بول است  توصیه می شود. مصرف بادام نیز بسیار مناسب می باشد.

نویسنده: دکتر فاطمه نوجوان متخصص طب سنتی، استادیار دانشکدۀ طب سنتی قم


١٢:٣٢ - شنبه ١٠ بهمن ١٣٩٤    /    شماره : ٢٢٣٨٢    /    تعداد نمایش : ٧٤٢



خروج